Träna sig till en sund kropp

De allra flesta idag är väl medvetna om sambandet mellan hälsa och träning. Vad man äter har betydelse, men också hur man använder sin kropp. Därför har många letat efter något som är bättre än vanlig rökning när man tränar, eftersom de inte riktigt är redo att lägga sig av med vanan helt och hållet. Svaret på detta är naturligtvis att pröva på e cigg.

MU318-rökning förbjudenDessa elektroniska cigaretter är inte bara bättre än vanlig rökning när man tränar. De är alltid bättre, eftersom de inte innehåller lika många skadliga ämnen. En e cigg innehåller vanligtvis nikotin, men saknar de allra flesta andra gifter man kan få i sig av cigarettrök. Det handlar inte om ett eller två ämnen utan om tusentals skadliga saker. Många av dessa leder till sjukdomar som cancer och KOL, som man alltså har större chans att slippa.

Det är vanligt att de som provar på e cigg känner att de kan andas bättre och även att konditionen förbättras. Man blir piggare och känner sig fräsch. Ett plus är att man luktar bättre också, eftersom denna form av rök är så gott som luktfri. Man behöver inte vädra och tvätta kläder lika frenetiskt som förut, eller lägga ner massa pengar på luftrensare och kemikalier. Det är uppenbart att det är bättre än vanlig rökning när man tränar.

Att träna samtidigt som man röker är egentligen en paradox. Det är klart att man gör det för att man tycker om det, men om man verkligen vill få maximal nytta av sin träning måste man lägga av med cigaretterna. Här kan e cigg verkligen vara till stor hjälp. Den är bättre än vanlig rökning när man tränar, medan man samtidigt inte behöver bryta sin rökvana helt drastiskt.

Många har försökt sluta röka men inte lyckats. Även de som lyckas säger att ett av de största problemen var att man hade en vana. Det var inte bara gifterna, även om man blivit van vid dem. En hel del hade också att göra med association. Man rökte efter maten, när man satt och fikade med väninnorna eller när man var orolig. Vad ska man nu göra med händerna? För ett stort antal människor är alltså elektroniska cigaretter ett led i att bli fri från en skadlig vana utan att utsätta sig för allt för stora påfrestningar. Genom att sedan bygga upp sin kropp med träning och sund mat kan man klara av det mesta här i livet.

Aktiv året om

De allra flesta har insett vikten av att hålla sig i form. För att må riktigt bra måste man tänka på vad man äter och hur man rör på sig. Ibland kan det vara frestande att bara ta det lugnt, varför ska man plåga sig och svettas? Men när man hittar den sport som passar en individuellt så kan man istället börja njuta av träningen.

MU276-träningsskorMan ska också se till att använda rätt utrustning, oavsett vilken aktivitet eller sport man väljer. Med Asics löparskor, till exempel, blir det mycket roligare att springa eftersom man inte får ont här och där. De har ett speciellt stödämpande gel i sina skor som tar emot något av stöten när man springer. Vissa underlag är värre än andra, som hård asfalt till exempel. Men även när man springer i skogen behöver man rätt Asics löparskor. Andra skaffar Dr Martens kängor för dagligt bruk.

Man måste även ha bra skor på vintern, det är speciellt viktigt om det finns snö och is. Men även för kylan, det gäller att skydda sig. Även här kommer Asics löparskor in händigt, de har flera olika varianter. Dr Martens kängor utvecklades från början för att passa foten, läkaren var expert inom ortopedi. Denna sköna passform med det mjuka lädret är fortfarande ett kännetecken, ungefär lika känt som de gula sömmarna.

Med bra skor på vintern är det inget problem att hålla igång och vara aktiv. Många föredrar faktiskt att träna när det är lite kallare ute. Speciellt om man tycker om vintersporter, men även för normal konditionsträning. Med Asics löparskor är man väl utrustad, de har varianter för både lite mer avancerade atleter och vanliga sportsentusiaster. Dr Martens kängor är också både trendiga och sköna, även om de inte är till för löpning.

Det viktiga i sammanhanget är att man tänker efter vad man ska använda skorna till. Bra skor på vintern kanske inte är de samma som man behöver på sommaren. Dr Martens kängor har sin plats, men de är kanske inte vad man behöver för en löprunda. Genom att förbereda sig väl och skaffa rätt utrustning kan man minska faran med skador. Det blir en njutning att träna, inte något som man tvingar sig till varje vecka. Det är ganska svårt att vara fysiskt aktiv om man håller på med något som man inte tycker om. Därför ska man prova på lite olika saker tills man fastnar för något.